Ева Данаилова спечели в Петото издание на Националния конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров“ 2023 г.

🎭 Режисьорът Ева Данаилова е озаглавила проекта си „Емоции от първа необходимост“, като за творческото си ателие в рамките на конкурса „Слави Шкаров“ тя работи с актьорите Кристиана Ценкова, Ивайло Драганов, Ростислав Панков, Дона Вълова, Крум Берков, Любомир Кънев и Надя Банчева.

⚜️ В основата на работата им стоят миниатюри от пиесата на Бертолд Брехт „Страх и мизертия в Третия райх“, като режисьорското решение е те да бъдат комбинирани с текстове от самите актьори.

ФИНАЛИСТИ на Петото издание на Национален конкурс за млад театрален режисьор "Слави Шкаров" 2023 г.

РЕЖИСЬОР и ПРОЕКТ ПОБЕДИТЕЛ ЗА 2022
Емоции от първа необходимост
Ева Данаилова

ФИНАЛИСТ 2023
Празен град
Ана Батева

⚜️ За своето творческо ателие в рамките на Националния конкурс „Слави Шкаров“ режисьорът Ана Батева е избрала да работи с актьорите Мартин Емануилов и Ивайло Спасимиров фрагмент от пиесата „Празен град“ на македонския драматург Деян Дуковски.

ФИНАЛИСТ 2023
Различен театър или Човекът като кошче за боклук
Кристина Беломорска

⚜️ Режисьорът Кристина Беломорска е избрала да работи с текста на Матей Вишняк – „Различен театър или Човекът като кошче за боклук“.

💫 В творческото ателие си партнира с актьорите: Ивана Керанова, Катерина Борисова, Мариана Крумова, Ясена Господинова, Йовко Кънев, Косьо Станев, Тодор Лазаров и Милен Димитров.

Селекционер за 2023

Пламен Харманджиев

Селекционерът на настоящото издание на Националния конкурс е Пламен Харманджиев. Той е завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ – специалност „Театрознание и театрален мениджмънт“.

Понастоящем специализира във Виенския университет – специалност „Театрознание, кинознание и медийни науки“.